Zlatý double pro Kryštofa Ježka na GPB U17 v Brně

O víkendu 18. až 19.5.2024 se v brněnské X Aréně konal turnaj v kategorii GPB U17. Na tento turnaj z Pardubic vyrazila trojice hráčů ve složení Eliška Dufková, Martin Hykel a Kryštof Ježek.


Do mixu nastoupila Eliška s partnerem Johanem Kňazovčíkem z Klimkovic. Hned na úvod si „naše“ dvojice vybojovala třísetový zápas proti brněnské dvojici Hnaníček-Fliglová a postup do druhého kola. Další, opět třísetový zápas s přerovskou dvojicí Vybíral-Absatzová již ale nakonec dopadl ve prospěch soupeřů a znamenal tak konec v postupu. Kryštof s Julií Königovou z Brna měli v roli nasazených jedniček první kolo volné. Ve druhém zdolali poměrně přesvědčivě kladensko-benáteckou dvojici Svoboda-Vernerová. Zlomovým zápasem byl ten následující s rychnovsko-brněnskou dvojicí Klapal-Fedorková. V prvním setu „naši“ dvojici poněkud zaskočil styl hry soupeřů a vedlo to ke ztrátě setu. V dalším setu se již Kryštof s Julií přečetli hru soupeřů a převzali iniciativu, což nakonec vedlo k celkem jasnému zisku druhého setu. Ve třetím setu jsme měli mírně navrch a podařilo se to tak udržet až do konce. Dalšími (semifinálovými) soupeři byla slezsko-klimkovická dvojice Stebel-Dejlová. Z počátku to vypadalo na jasný zápas, ale nakonec to bylo napínavé až do konce prvního setu, který skončil 22:20 v náš prospěch. Druhý set již pak skončil jasným vítězstvím „naší“ dvojice a znamenal postup do finále. Následně se ke konci prvního hracího dne ukázalo, že náš finálový soupeř odstoupil ze zdravotních důvodů ze soutěže, a tak to znamenalo vítězství a zisk zlaté medaile pro Kryštofa a Julii.
V singlu začala Eliška jasným vítězstvím nad soupeřkou z Českého Těšína. Druhý zápas proti Vanesse Pražákové z Českého Krumlova již byl mnohem těžší. Zápas byl plný dlouhých výměn a chybělo opravdu málo, aby v něm byla Eliška úspěšná. I když Eliška volila správně údery, někdy jim chyběla potřebná rychlost a to stačilo, aby byla nakonec soupeřka úspěšnější. Martin začal turnaj singlem v zápasu proti Kryštofu Sůvovi z Vesce. První set soupeř vyhrál s jasnějším výsledkem, ale v druhém setu Martin bojoval mnohem více a vypadalo to na obrat v zápasu. Byl z toho napínavý souboj do konce setu, kdy nakonec Martin prohrál za stavu 25:23. Kryštof začal proti Filipovi Kropovi ze Slezska prohrou v prvním setu, ale pak se zkoncentroval a začal se prosazovat. Udržoval si mírný náskok, ale i tak byl konec setu docela napínavý. Nakonec druhý set Kryštof získal za stavu 22:20. Třetí set již pak byl zcela v režii Kryštofa. Jak se později ukázalo, toto byl zlomový zápas, protože od této chvíle již Kryštof neztratil ani jeden set. V dalších zápasech Kryštof málo chyboval a hrál dobrou kombinaci technických úderů často zakončenou tvrdou smečí. Tento způsob hry mu nakonec přinesl vítězství v turnaji a zisk druhé zlaté medaile.
V dívčím deblu měla Eliška se svou partnerkou Kateřinou Vondráčkovou smůlu od prvního zápasu, protože v jeho průběhu musely zápas ukončit kvůli zdravotním problémům spoluhráčky. Kluci začali první zápas lépe proti páru Klapal-Vybíral. První set jednoznačně získali pro sebe, ale pak se začala hra postupně překlápět ve prospěch soupeřů, kteří nakonec získali zápas pro sebe.
Z pohledů výsledků tedy Eliška získala dvakrát umístění v druhém kole v mixu a singlu a Kryštof dvě zlaté v mixu a singlu. Za předvedené výkony a dobrou reprezentaci oddílu si všichni zaslouží pochvalu a poděkování.
LJe

výsledky | fotogalerie