Mistrovství ČR jednotlivců U15

O víkendu 10. a 11. listopadu 2018 se v Karlových Varech konalo Mistrovství České republiky starších žáků (kategorie U15). Za náš oddíl se do těchto bojů probojovali Jaroslav Havlíček (dvouhra a čtyřhra) a Tomáš Urbanec (čtyřhra).

Úvodem se sluší pochválit karlovarský badmintonový oddíl za výtečně zvládnutou organizaci. Všechny hráče a hráčky nepochybně zaujalo a motivovalo již zahájení a společný nástup, který se nesl v duchu hvězdných válek. Zástup všech adeptů na medaile vedl tajemný rytíř Jedi, ze kterého se po chvíli vyklubal nikdo jiný, než Petr Koukal.

Náš dvoučlenný tým začal až v pozdějším dopoledni chlapeckou dvouhrou, kde se Jarda Havlíček střetl s Tomášem Bláhou ze Sokola Radotín (videostream). Do zápasu vložil Jarda všechno své umění, srdce a bojovnost, ale to bohužel nestačilo a s výsledkem 17:21 a 8:21 si musel počkat už jen na zápas o pořadí. Tam se utkal s Markem Skoupým z oddílu Masarykovy univerzity (videostream). V prvním setu se Jarda zdá se trochu rozkoukával, ale další dva sety už si ujít nenechal, a mohl se těšit z výhry 16:21, 21:16 a 21:14.

Závěr dne pak patřil bojům, kde se na kurtech pohybovali hned čtyři hráči zároveň. Tomáš s Jardou začínali až druhým kolem, kde předvedli hezkou párovou souhru a zvítězili nad dvojicí Daniel Moura de Andrade a Jan Štaffl výsledkem 21:16 a 21:15 (videostream). Pak jim nezbývalo čekat až téměř na závěr prvního dne na dalšího soupeře, který nebyl nikdo jiný, než pozdější vítězové Pavel Maňásek a Adam Šulc (videostream). Nutno podotknout, že naši chlapci do zápasu nevstupovali odevzdaně, ale s bojovností, a jistě si i ze zápasu, který skončil jejich porážkou 14:21 a 14:21, odnesli mnoho podnětů, co na dalších trénincích zlepšovat.

Čtyřhry pro nás tedy skončily ve čtvrtfinále, tedy s děleným 5. až 8. místem, k čemuž nezbývá než pogratulovat.

Výsledky | Videostream | Oficiální fotogalerie