4 medaile z Ivančic

(GPC U15 Ivančice – 6.4.2019)

O víkendu se uskutečnil v Ivančicích další turnaj ze série GPC U15 a musím konstatovat, že se turnaj povedl po všech stránkách. Jak organizátorům, tak i našim hráčům, kteří si odvezli celkem 4 medaile. Z Pardubic vyrazila skupinka ve složení Apča Bártová, Anetka Vašíčková, Adam Burget a Ondra Šolar (Hradec Králové). 

V mixu Apča s Adamem získali bronzovou medaili, když postupně přešli přes pár Rauš, Brázdová, poté svedli neskutečnou bitvu s Frýdkem a Kočovou, když první set ovládli 21:16. Ve druhém setu si nechali utéci začátek a najednou byl stav 12:20. Asi v hale nebyl nikdo, kdo by věřil v malý zázrak, že se takový set dá zvrátit. Apče s Adamem se to podařilo, když trpělivou a přesnou hrou dovedli zápas do vítězného konce 22:20. V semifinále již nestačili na dobře hrající pár Hrazdíra, Dvořáková. Celkový mix vyhrál nasazený pár č.1 Skařupová/Vrbka.

V singlu se nejvíce dařilo Apolence, když postupně jako třetí nasazená kosila své soupeřky a svoji hrou se dostala až do finále, kde na ni čekala nasazená jednička Lucie Skařupová z Přerova. Po bojovném výkonu, kde Skařupová měla ve druhém setu evidentně více sil, si Apča odváží pěknou stříbrnou medaili. 

Anetka se probojovala do třetího kola, kde postupně porazila Coufalovou ze Židlochovic a Boháčkovou z SK Brno Slatina. Ve čtvrtfinálovém kole narazila na velmi dobře hrající jedničku a pozdější vítězku celého turnaje Skařupovou. Áňa zahrála pěkný zápas, měla dobrý pohyb po kurtu a v určitých momentech svoji soupeřku přehrávala. Nakonec šťastnější v tomto zápase byla Skařupová.

Adam sehrál velice povedený turnaj jak v párových disciplínách, tak i v singlu. Ve druhém kole přehrál Adama Mračnu, aby ve čtvrtfinále narazil na nasazenou jedničku a pozdějšího vítěze turnaje Tomáše Vrbku. Adam věděl, že může pouze překvapit a do svého soupeře se od prvních míčů zakousl jako buldok. Celý první set vedl a musím říci, že nasazení, koncentrace, pohyb a chytrá hra dělala soupeři velké problémy. Nakonec o dva míče podlehl v prvním setu. Druhý set byl jak přes kopírák a zkušenější Vrbka zápas dotáhl do vítězného konce.

Ve čtyřhře dívek Apča s Áňou nenašly přemožitelky a získaly zlaté placky. Papírové předpoklady se potvrdily a největší bitvu svedly holky ve finále, kde hrály s nasazeným párem č. 2 Ciroková/Dvořáková. Bitva to byla o každý míč až do konce a stav 19, 19 ve dvou setech to jen dokazuje. 

Ve čtyřhře chlapců hrál Adam spolu s Ondrou. Kluci hned na úvod narazili na sehraný pár Ondřej Valouch/Jan Frýdek a o zajímavý match bylo postaráno. Museli otáčet nepříznivý vývoj zápasu, kdy po prvním setu prohrávali 0:1. Ve druhém setu zklidnili hru, soupeře začali přehrávat a celkově se velice dobře doplňovali. Zvítězili 2:1. V semifinále bohužel narazili na pár č.2 Hrazdíra/Cirok a prohráli 21:17, 21:15. 

Rekapitulace: Apča (zlato, stříbro, bronz), Áňa (zlato), Adam (2 x bronz), Ondra (bronz)

Myslím, že za sebe mohu říci, že se dětem turnaj po sportovní stránce vydařil, každý si odvezl cenný kov a cesta domů ubíhala ve velmi veselém duchu. 

VB

Výsledky | Fotogalerie