Vítězství ve 2. kole Talent ligy družstev U13

V sobotu dne 22.6.2019 se v Rychnově nad Kněžnou konalo druhé kolo Talent ligy družstev v kategorii U13. Pardubický oddíl reprezentovala čtveřice hráčů: Adélka Fridrichová, Eliška Dufková, Martin Hykel a Kryštof Ježek.

Na turnaj se do Rychnova tentokráte sjelo celkem pět družstev z následujících oddílů: TJ Sokol Polabiny Pardubice, TJ Montas Hradec Králové, Badminton Rychnov nad Kněžnou A, 1. BK Šumperk a Badminton Rychnov nad Kněžnou B. Naše družstvo bylo favoritem turnaje díky svému vítězství v předchozím kole i díky součtu bodů za umístění hráčů na žebříčku GP. V tomto kole Pardubice však startovaly v pozměněné sestavě, kdy osvědčenou sestavu doplnila do té doby pro nás „neznámá“ hráčka Eliška Dufková. I když Eliška nemá ještě mnoho zkušeností s turnaji v kategorii U13, dokázala nás svým výkonem mile překvapit a držela se svými zkušenějšími spoluhráči statečně krok. Když Eliška ještě trošku zapracuje na výhozech, a když podání bude trošku blíže pásky, může zcela jistě očekávat úspěchy na dalších turnajích.

 Naši hráči svou roli favorita potvrdili bezezbytku a poráželi celkem hladce jedno družstvo za druhým. Na větší odpor narazili až u družstva Montasu, kde sice nějaký bodík ztratili, ale na celkový výsledek to již nemohlo mít vliv. Naše družstvo díky svému výkonu zcela jednoznačně zvítězilo.

Za předvedené výkony všem hráčům děkujeme a přejeme jim vítězství i v příštím kole.

LJe

Fotogalerie