GP B U17 Ústí nad Labem

V sobotu vyrazila směr Ústí nad Labem trojice Barča Kulhánková, Tomáš Urbanec a Jára Havlíček na GP B U17. Hala v kampusu Univerzity zvenku nevypadala moc dobře, tak trochu “horsky”, ale uvnitř bylo vše úplně jinak a kromě méně míst k sezení byla fajn.

Jára zahájil celodenní souboj proti Ječmínkovi z Krumlova porážkou v mixu. Barča s Járou nehráli špatně, ale přeci jen těch nevynucených chyb je tam ještě moc a trochu více agresivity by se také hodilo. To Tomáš s domácí Barborou Zimovou v prvním kole “pohodově” porazili dvojici Mrskoš/Mizerová 25:27, 25:23, 23:21, ve druhém si vyšlápli na nasazenou dvojici Orlík/Stará 21:17, 30:29. Ve třetím kole jim vystavila stopku hradecká dvojice Vojtěch/Šolarová. Ale postup mezi 16 nejlepších zaslouží pochvalu.

V singlech pokračoval Jára v souboji s Ječmínkem, bohužel ani napodruhé to nevyšlo, ale nebylo k tomu daleko. Porážka ve 3. setu 21 : 11 byla ovlivněna bolavým kolenem, ale mně se hra Járy líbila. K lepším výsledkům ho posune rychlejší pohyb, hrát míče trochu výš s lepší křivkou a větší agresivita. Barča se nezalekla o tři roky starší domácí hráčky Dragounové a zvítězila ve třech setech 22-20, 16-21, 21-17. V dalším kole bohužel už nepředvedla tak dobrý výkon a především z důvodu mnoha nevynucených chyb hladce prohrála. Tomáš v prvním kole přešel přes Mrskoše, ve druhém narazil na nasazeného Fürsta a prohrál 21:10, 21:12. Tomášovi k lepším výsledkům pomůže větší vůle po vítězství, myslím že jeho potenciál je ještě mnohem výše.

V párovkách hrála Barča s Verčou Jarošovou (HK) a bohužel hned na první kolo jim los přidělil vítězku dvouher Kozempelovou a čtvrtfinalistku Nachtmanovou. Nakonec sehrály holky hezké a vyrovnané utkání, škoda, že nevyšel alespoň set:). Jára se již potřetí utkal s Ječmínkem a to v pánském deblu s Tomem. Bohužel to dopadlo opět porážkou, tentokrát i poměrně jasnou. Nutno dodat, že to byla velmi silná dvojice, která došla až do semifinále.

Nakonec tedy nejhodnotnější bylo Tomášovo osmifinále v mixu, ale u každého hráče se mně nějaký zápas líbil :). Všem děkuji a gratuluji k dosaženým výsledkům. MaK.

výsledkyfotogalerie