První liga, druhé kolo

V sobotu 27. 11. jsme vyrazili na 2. kolo 1. ligy, které se konalo v Pustějově, kde nás reprezentovali Míša Grund, Mates Ehm, Míša Hamáček, Kuba Skřivan, Tom Skála, Káťa Valentová a Pája Krpatová. Strastiplnou cestu jsme absolvovali ve dvou skupinách. První vyrazila již v pátek po tréninku a druhá následně v sobotu ráno. Oběma výpravám cestu ztížily náročné sněhové podmínky, ale všichni jsme po nějakém tom zdržení na místo šťastně dorazili.

V prvním utkání jsme změřili síly s týmem z Klimkovic, které započalo mixem v podání Páji a Toma proti páru Vašátko/Bláhová (3:1) a Matesovým singlem, ve kterém se utkal s Janem Somerlíkem (3:2). Následovaly zbylé singlové zápasy Míši G. proti Petru Tomalovi (3:0) a Káti proti Lucii Metzové (3:1). V tuto chvíli jsme nad Klimkovice vedli už 4:0, ale to nám nestačilo. Následovaly debly v podání Toma s Matesem proti Somerlíkovi s Tomalou (3:0), Páji s Káťou proti Metzové s Bláhovou (3:1) a poslední nešťastný zápas Kuby s Míšou H., kteří v pátém setu (7:11.) nestačili na pár Vašátko/Láznička a prohráli (2:3). Celkově si tedy proti Klimkovicím odvážíme výhru 6:1.

Naše druhé a finální utkání dne bylo proti týmu z Českého (Polského) Těšína. Utkání odstartoval mix Páji a Míši H. proti slovensko-českému páru Kadlecová/Szarzec (3:1) a Matesův singl, který po dlouhé bitvě podlehl polskému Szymonovi Stokwiszovi (2:3). Následovaly opět zápasy Míši G., ve kterém porazil Patrika Míru (3:1), a Káti, která nedokázala do zdárného konce dovést svůj zápas proti Polce Aleksandre Wrónské (2:3). Stav byl v tuto chvíli 2:2 a my jsme se přesunuli k deblům. První byl v zastoupení Míši G. s Matesem, kteří porazili pár Szarzec/Twardzik (3:0), následoval zápas Míši H. s Kubou proti dvojici Míra/Stokwisz, v němž těsně prohráli (2:3), v pátém setu 10:12. Stav byl opět vyrovnán a rozhodoval dámský debl, který si nakonec Pája s Káťou vykřičely a vyhrály (3:2) proti Polkám Zimnol/Wronská. Český Těšín jsem tedy porazili 4:3 a z druhého kola 1.ligy jsme odjeli neporaženi.

Děkujeme všem za předvedené výkony a reprezentaci oddílu. Budeme se na vás všechny těšit v posledním kole 1. ligy v základní části, které se bude konat v Pardubicích 15. 1. 2022 a ve kterém se utkáme s týmy z Brna a Orlové Lutyně.

(Kateřina Valentová)

Výsledky