Velká cena Plzně opět medailová

V termínu 11. 3. – 13. 3. 2022 se v Plzni uskutečnil turnaj GPA dospělých. Pardubická výprava se do západočeské metropole vydala v rekordním počtu 15 hráčů. S potěšením tedy můžeme konstatovat, že čím dál více našich juniorů se díky svým výkonům neztratí i v této kategorii. Další pozitivní zprávou bylo, že na rozdíl od nedávného turnaje U17 v Dobřanech, topení fungovalo na plné obrátky a turnaj se tedy mohl odehrát. Obzvláště dobrou zprávou pro naše hráče se stal fakt, že soutěže o buchtu dne se zúčastnili hned dva pekaři. Souboj to byl opravdu těsný, ale pravděpodobně už z podstaty našeho původu jsme zvolili jako vítěze Pájin perník. Míšova snaha ovšem nepřišla vniveč a za své trojúhelníky si odnáší krásné hodnocení 6 hvězdiček z 5. Do badmintonových bojů jsme tedy šli kvalitně připraveni a plni očekávání.

Nyní už se přesuňme k tomu, jak to celé dopadlo. Začneme dámským singlem, kde jsme měli jednu statečnou zástupkyni – Báru Kulhánkovou, které se podařilo přejít přes první kolo. V souboji o to, kdo se podívá mezi 8 nejlepších se pak nestačila na Kláru Šilhavou. Přesto je to pro naše barvy pěkný výsledek v této nepříliš vyhledávané disciplíně.

V pánské dvouhře jsme začali naši pouť turnajem už v kvalifikaci, kde Tom Urbanec po tuhém boji podlehl Přemyslu Voráčovi. Pecu čekal stejný osud, ale boj poněkud řidší – s Davidem Stejskalem. Adam Burget se připojil do skupiny looserů po prohře s Markem Orosem. Bohužel do této party přibyl i Vojta Havlíček, kterému vystavil stopku Filip Budzel. Jediným úspěšným singlistou pátečního programu se stal náš deblista Adam Ehm, který zdolal Patrika Hrazdíru na tři sety a postupil tak do hlavní soutěže. Tam však narazil na Adama Nesvedu, se kterým nic nesvedl a dále tak již nepokračoval. Los hlavní soutěže byl k našim hráčům vůbec dost nepříznivý, protože Matěj Ehm, Jakub Skřivan, a dokonce ani specialista Michal Hamáček neprošli přes prvního soupeře, kterého jim osudí přichystalo. Úspěch zaznamenal pouze Michal Grund, ale více než na umístění mezi nejlepšími 16 to nebylo.

Mix se podle papírových předpokladů jevil jako nejslibnější disciplína pro naše borce, jelikož jsme měli hned dva nejvýše nasazené páry. Později se však ukázalo, že tento fakt samotný ještě nezaručuje úspěch, když nejlepší výkony podaly dvojice níže postavené. Začněme hned zmínkou o našich mladých kvalifikantech – Adamovi a Báře, kteří po dvou vypjatých zápasech postoupili do hlavní soutěže. Tam však narazili hned v prvním kole na zakušeného Drančáka s Ausbergerovou, kde se ukázalo, že ještě na své hře musí hodně zapracovat. Déňa Valentová spojila síly s Frantou a po pěkných výkonech si připsali 200 bodů za umístění v šestnáctce. Vojta s Káťou Koliášovou nestačili v prvním kole na Hubáčka se Zelinkovou, ale nedali svou kůži lacino. Háma se svou parťačkou dokázal přejít přes první kolo, ale dál to nešlo. Matěj s Pájou nedokázali potvrdit své nasazení (1) a podlehli Beranovi s Hořínkovou v osmičce. Podobný osud čekal naše dvojky (Lucka s Tomášem), které zastavili brněnští Helar se Srncovou, také v osmičce. Nejúspěšnějším párem se tak stali Adam Ehm s Kateřinou Valentovou, kteří propluli pavoukem až do finále, kde jim jen o malý kousek unikl vítězný mošt.

Zápasy v pánské čtyřhře otevřeli z našeho pohledu Adam Burget s Ratajem již v kvalifikaci, ale na postup to nebylo. Vojta s Tomem Urbancem také nedokázali překonat nástrahy pátečního dne, když nestačili na pozdější semifinalisty Loudu s Viktorou. V hlavní soutěži se s pozdějšími vítězi statečně prali Michal Hamáček s Kubou. Jako jediný pár v soutěži jim dokázali sebrat set (!) a připisují si 200 bodů do žebříčku. Všichni další zástupci našeho oddílu (Adam, Peca, Tomáš a Matěj) skončili shodně na 5.-8. místě po těsných prohrách, ale také po více či méně povedených výkonech.

A to nejlepší a nejhezčí nakonec. Dámský debl. Naše juniorky (Bára s Déňou) se do hlavní soutěže bohužel nedostaly, ale jistě nasbíraly cenné zkušenosti. Ty, co mají zkušeností plné košíky, potom sbíraly pěkná umístění. Pája dokázala urvat osmičku se svou spoluhráčkou z Brna. No a Káťa s Luckou? Ty čekal skoro tradiční mač, tentokráte rovnou ve finále. Bylo tak jasné, že Pardubice se nakonec přece jen dočkají kovu nejcennějšího. Ten po lítém boji nakonec získala Lucka s Kateřinou Zuzákovou.

Děkujeme pořadatelům za spoustu jablek, oddílu za poskytnutí dostatečného množství balonů a v neposlední řadě také mnoha zájemcům o psaní tohoto článku.

Jedakce spojtu elká

výsledky | fotogalerie