GPA U15 Vendryně – Stříbrná Eliška

O posledním dubnovém víkendu se do nejvýchodnějšího cípu naší republiky sjela špička staršího žactva,
aby se ve Sportovním areálu Vitality ve Vendryni utkala o „velké body“ a medaile. Doma jsme museli nechat zraněného Vojtu Kubáta, který dává dohromady poraněnou ruku a věříme, že bude brzy v pořádku. Z Pardubic tedy tentokrát vyrazilo už v pátek pouze jedno auto s dvěma bojovníky – Honzou Stružkou a Eliškou Dufkovou. Ti k sobě do auta přibrali do party rychnovskou Amy Hodačovou, se kterou pro tento turnaj spojila síly v deblu Eliška. Ale k tomu se ještě dostaneme…

Mixy

Honza s Míšou Fedorkovou (Kometa Brno) si v prvním kole poradily se starou známou dvojicí z Hané, aby následně poměrně hladce nestačili na pozdější finalisty a nasazené dvojky – B+B (Bednář+Burdová) – výšková převaha Bednáře (o dvě hlavy) byla nepřekonatelnou výhodou.

Se stejnou bilancí skončila i Eliška s Honzou Paulíkem (Kometa Brno). V prvním kole nejprve doslova „vypráskali“ z kurtu pražskou dvojici, aby poté odešli se svěšenými hlavami po porážce s párem nosícím barvy Českého Krumlova. V duelu dominovala „singlová jednička“ Matyáš Puffr a tak nakonec oba naše páry skončily na 9.-16. místě.

Singly

Ve dvouhrách jsme dopadli podobně jako hradečtí hokejisté předchozí večer – „smutný“ příběh.
Honza se v prvním kole utkal se svým vrstevníkem z Přerova – Šimonem Bezděkem. Byl to zápas jako na houpačce, ale obě těsné koncovky zvládnul lépe soupeř. Vypadnutí už v 1.kole bylo samozřejmě zklamáním.

Eliška dopadla podobně, ale po trochu jiném průběhu. V utkání s Pavlínou Hermannovou z Benátek dlouho tahala za delší konec. Hladce vyhrála první set a dobře to vypadalo i ve druhém. Za stavu 17:13 se ale něco „rozbilo“… Eliška druhý set smolně ztratila a ve třetím už se nechytla. Byla to bohužel druhá porážka během osmi dní se stejnou soupeřkou.

Debly

Honza s Fandou Vrchotickým (České Budějovice) po prvním volném kole opět narazil na Šimona Bezděka – tentokrát ve spolupráci s Timonem Krejčiříkem (oba Přerov). Kluci si věřili, ale v dlouhých výměnách jim scházela trpělivost a i přes zlepšený výkon v druhém setu si přerováci připsali cenný skalp – nemilé překvapení bylo na světě.

Eliška tentokrát spojila síly s Amy Hodačovou (Rychnov). Obě slečny šly do turnaje s různými zdravotními problémy, ale nakonec to nebylo moc znát. Holky byly nasazené 3/4, ale nikdy spolu velký turnaj nehrály, takže to byla loterie.

V prvním kole je čekala dvojice z Proseka – první vyrovnaný tříseťák a zvládnutá koncovka. Ve čtvrtfinále z toho byl další tříseťák jako přes kopírák s dvojicí z Benátek nad Jizerou a opět zvládnutá koncovka = medaile je DOMA!

V neděli dopoledne je na řadě semifinále a souboj s nasazenými dvojkami ze Západních Čech – opět na tři sety! Holky měly matchbally už ve druhém setu, ale nakonec to v zápase nahoru-dolů zvládnuly a postoupily do finále. Tam už holkám po trochu došly baterky a v duelu se svými tréninkovými kamarádkami, reprezentantkami a nasazenými jedničkami začaly od poloviny prvního setu ztrácet a další překvapení se již nekonalo.

Přesto je STŘÍBRNÁ MEDAILE z GPA pro Elišku jejím největším úspěchem a určitě i motivací do další práce v přípravě.

Oběma hráčům děkujeme za reprezentaci klubu.

(PD)

Fotogalerie | Výsledky