MČR družstev U15 – Praha

Od pátku 13. 10. do neděle 15. 10. 2023 se v Praze – Štěrboholích odehrálo MČR družstev kategorie U15.

Do BB arény dorazilo 16 nejlepších smíšených družstev z celé republiky a jako poslední kvalifikovaný tým byl ten z Pardubic. Jako papírově nejslabší a hlavně pravděpodobně i nejmladší tým neměl v Praze co ztratit a přijel zejména sbírat zkušenosti.

V týmu trenéra Lukáše Wsóla, který trochu připomínal pohádku „Sněhurka a sedm trpaslíků“,  figurovala pouze jediná „starší patnáctka“ Eliška Dufková – „Sněhurka“. Tu doplnilo „sedm trpaslíků“ – dvě „mladší patnáctky“ Honza Stružka a Vojta Kubát. Všichni ostatní hráči teprve do kategorie U15 dorůstají a proto jsme měli možná nejnižší věkový průměr za všech 16ti družstev. Třináctky Jirka Holeček, Michael Pačesný, Dominika Dufková a k tomu jedenáctky Valča Burgetová a Katka Pištorová se ničeho nebáli a bez zábran se pustili po boku starších spoluhráčů do soubojů o republikové medaile.

Pardubice vs. Rychnov – 0:7

Do základní skupiny C jsme dostali favorizovaný tým Rychnova nad Kněžnou, Astry Zahradní Město a Sokola Radotín.

V prvním souboji nás čekal Rychnov s velmi silnou sestavou. Jelikož jsme tušili, že v tomto mači nám pšenka nepokvete, tak dal trenér šanci kompletní sestavě – nikdo nezůstal sedět stranou. K dílčímu bodu bylo většinou sakra daleko a pouze Eliška v singlu byla blízko k vyhranému setu. Nakonec inkasujeme smutných 0:7, ale aspoň se všichni rozehráli a navykli na bouřlivou atmosféru turnaje, na kterou na standardních turnajích nejsme zvyklí.

Pardubice vs. Radotín – 4:3

Do druhého pátečního souboje nastupujeme proti Sokolu Radotín. Soupeře jsme si okouknuli v jeho prvním souboji s Astrou a stanovujeme jasnou taktiku. Jako slabinu soupeře jsme označili chlapeckou část sestavy soupeře – zkusíme vše vsadit na jednu kartu. Nejdramatičtější zápas je hned ten první – mix. Eliška s Vojtou ve tříseťáku přemůžou reprezentantku Hnilicovou s jejím parťákem = 1:0! Druhý bod vzápětí přidávají Honza s Michaelem z deblu. Následně „obětujeme“ malé holky – Domču s Kačkou v deblu a Valču v singlu. Eliška v singlu na Hnilicovou neměla a tak je to na klucích. Honza a v posledním zápase i Vojta svoje singly zvládají a světe div se – překvapení je na světě a my vyhráváme druhý souboj 4:3!

Pardubice vs. Astra – 1:6

V sobotu ráno nás čeká poslední skupinové utkání s pražskou Astrou – jsme stále ve hře o postup ze skupiny do čtvrtfinále. Nejprve jsme opět „obětovali“ malé mixéry – Katku s Jirkou. Poté Honza s Vojtou nedotáhnuli dobře rozehraný debl a přes vedení 1:0 nedokázali zápas proměnit v první bod. Ten uhrály až holky – Eliška s Valčou. Netradiční dvojice – nejstarší a nejmladší členky týmu naopak svůj zápas otočily z 0:1 a svůj tříseťák vyhrály. Potom už bohužel následovaly jen samé singlové porážky a tak náš tým končí ve skupině na třetím místě a bude po obědě hrát o umístění na 9.-12. místě.

Pardubice vs. Vitality – 4:2

V utkání o konečné umístění jdeme proti týmu SK Vitality Slezsko. Pokračujeme v podobné taktice jako v předchozím zápase a proti nabitému mixovému páru soupeře „obětujeme“ naše „mimina“ – tentokrát Dominiku s Michealem.  První bod nám získává Honza s Vojtou v deblu – 1:1. Vzápětí přidávají druhý bod „velká s malou“ – Eliška s Valčou již podruhé uhrály bod v deblu a je to 2:1. Honza následně prohrává s obrovitým Stebelem, ale Eliška konečně zabrala v singlu a vrací nám vedení – 3:2. Poslední a zároveň i vítězný bod přidává Vojta v singlu – vyhráváme naše poslední utkání 4:2!

Konečná bilance naše týmu nevyznívá vůbec špatně. Z pozice otloukánka turnaje jsme se vyhoupnuli na sympatické 9.-10. místo (společně s SK Hamr Praha). Vedle dvou hladkých porážek si Pardubáci připisují i dvě vítězství. 

Družstvo trenéra Lukáše Wsóla určitě nezklamalo a všichni bez výjimky zaslouží pochvalu, ať už za výkony na kurtech, tak za fandění a podporu spoluhráčů. Nakonec si dovolím tvrdit, že v jedné věci jsme byli možná nejlepší – týmový pokřik, který jsme převzali od pardubického týmu U19, byl ten nejhezčí a nejhlasitější a zaslouženě sklidil od hráčů i fanoušků ostatních týmů uznalý potlesk!

Mistry ČR družstev U15 pro rok 2023 se stal náš první soupeř – Rychnov nad Kněžnou!

Všem aktérům gratulujeme k pěknému umístění a děkujeme za reprezentaci klubu!   

PD

výsledky | fotogalerie