Badminton Czech Talent 2023

Na velmi tradiční turnaj smíšených družstev, kterým si prošla většina našich hráčů, přijel do Českého Krumlova o víkendu 11. -12. 11. 2023 i výběr Východních Čech. Šestice mladých hráčů obsahovala pět pardubických nadějí (Laura Andrýsová, Kačka Pištorová, Ema Pilnáčková, Vendelín Čermák, Kuba Kořínek) a taky posilu z Dobrušky Alexe Šeredu.

Konfrontace na celorepublikové úrovni nebyla pro náš výběr výsledkově příjemná, když na konci obsadil celkové sedmé místo. Zápasové výhry ve skupinových utkáních, kde jsme tahali za kratší konec, získávala Laura Andrýsová, ostatní přidávali často těsné výsledky, bohužel mečboly bral soupeř. Chuť si východočeský tým spravil až v utkání o pořadí, kdy jednoznačně porazil jihočeské béčko. A když k tomu připočteme hromadu zkušeností, určitě není tak zle 🙂

V neděli tradičně navazovala soutěž jednotlivců také v dvouhrách tradičním „švýcarem“ na čtyři kola. Na dvanácté místo vystoupala Laura, ostatní byli v pořadí jen o malinko dále, i když výher měli někdy stejný počet. Každý vyhraný míč je tu ještě důležitější než kdy jindy.

Ať už to třeba výsledkově tolik neklaplo, všichni hráči mají velkou pochvalu a poděkování samozřejmě patří i rodičům a trenérům.

Martin J.

výsledky soutěže družstev | výsledky soutěže jednotlivců