Vše nejlepší a tady máte medaile

Naši hráči se ve středu 15. listopadu 2023 odebrali do západních končin vlasti, konkrétně Plzně, aby zde ve čtvrtek a pátek odehráli akademické mistrovství České republiky v badmintonu pořádané lékařskou fakultou. Asi si možná říkáte co znamená akademické? To totiž znamená, že zde mohou startovat pouze hráči studující na vysoké škole a těch máme požehnaně. Jmenovitě: Matěj, Adam, Péťa, Míša, Pája, Lucka a Kačka.

V pánském singlu se Míša i Péťa zastavili až před branami semifinále a jediný kdo branou semifinále prošel byl Máťa a ten bohužel podlehl pozdějšímu vítězi, stejně jako dříve Péťa. Ale máme první medaili.

V singlu dámském obvykle nemáme žádnou zástupkyni, ale světe div se, nastoupila Lucka. V prvním zápase dala všechno do toho, aby soupeřce nedala kanára, ale nepodařilo se. Ve druhém zápase po našem prvním vyhraném setu soupeřka skrečovala a najednou se Lucka nachází v semifinále. Tam již  nestačila na pozdější vítězku. Ale máme druhou medaili.

V pánském deblu nebyl los přívětivý pro Matěje a Míšu, když hned v druhém kole padli na reprezentanty a pozdější vítěze. Naopak Áďa se svým stálým parťákem Jirkou se probojovali až do finále, kde svedli krásný třísetových boj. Bohužel šťastněji dopadl pro reprezentanty. Ale třetí medaile je v kapse.

V dámském deblu naše dvojice Pája s Adélkou Chadimovou se probojovaly celkem lehce do semifinále kde se střetly s nasazenými dvojkami Luckou a Kačkou. Z kurtu odcházely šťastnější Lucka s Káťou, když už věděli, že je čeká ve finále odveta s jejich ex-parťačkami. Neměly co ztratit a tak se zápasem hlavně bavily a přineslo to švestky! Holky otočily stav druhého setu, kdy prohrávaly 10:17 a vyhrály v nastavení. Ve třetím setu bylo tempo hry pod kontrolou a nakonec to dotáhly do zlatého konce. Medaile bronzová a zlatá do sbírky.

A na závěr, co se odehrálo v mixu. Tak třeba Péťa odehrál v mixu nejtěsnější možný výsledek 30:29, ale bohužel to nestačilo. Druhý nasazený pár Matěj s Pájou neměli trable dostat se do semifinále, kde chybělo jen málo k lepšímu umístění. Třetí nasazený pár Adam s Káťou se dostali do semifinále přes našeho Míšu s jeho parťačkou. Boj o místo ve finále ale Ádoš s Káťou prohráli s Luckou a Jirkou. A finále v mixu už bylo pod totální taktovkou Lucky a Jiříka a bereme k tomuto zlatu ještě dva bronzy.

Suma sumárum:

Suma sumárum:
Máťa 🥉🥉
Áďa 🥈🥉
Péťa 💪🏻
Míša 💪🏻
Pája 🥉🥉
Kačka 🥇🥉
Lucka 🥇🥇🥉

A proč vše nejlepší? Na den “ceremoniálu” připadá státní svátek a mezinárodní den studenstva🎓 tak jsme to parádně oslavili a něco si vezeme dom🥇🥈🥉🥳

Díky za reprezentaci a účast! 💪🏻

PK

výsledky