MČR dospělých 2024 – dvě zlaté disciplíny pro Pardubice!

Datum: 2.- 4. 2. 2024. Místo: České Budějovice. Událost: Mistrovství České republiky v badmintonu. V jihočeské metropoli, kde by chtěl žít skoro každý, se první únorový pátek objevila jedenáctičlenná výprava z metropole perníku, poměřit své přirozeně úžasné dovednosti v hře badmintonové. Na tento zájezd se přihlásili: Bratři Ehmové, sestry Krpatovy a také sestry Valentovy. Bez sourozenců pak přijeli Adam Burget, Vojta Havlíček, Petr Janoušek a Tomášové Skála a Urbanec. Někteří byli s losem nespokojeni, ale po cestě viděli padat hvězdičku (snad nespadla na záda), tak si každý něco přál. K čemu nakonec došlo, bylo přelosování, což někoho potěšilo a někoho namíchlo.


Los byl poměrně škodolibý a svérázný, hlavně co se týká smíšené čtyřhry. Horní osmina byla neskutečně našlapaná a náš oddíl může těšit, že z této situace vítězně vyšla Lucka s Jirkou Králem. Postupně totiž porazili po boji nasazené jedničky (Kulíšek / Zuzáková), pak krumlovskou dvojici Janáček / Černá… a cesta do finále nabrala ostřejší kontury (a to bylo teprve čtvrtfinále…). Sobota byla také vítězná a nedělní finále tyto výsledky potvrdilo. Lucka Krpatová získala zlato v mixu!

Ostatním mixérům se dařilo střídavě: Adam Ehm s Káťou, Denisa s Jirkou Derkou z Brna, Tomáš Skála s Dominikou Kurzovou (Astra Praha) a Tom Urbanec s hradeckou Aničkou Kuchovou bohužel neprošli přes první kolo. Komu se to ale podařilo, byl Péťa Janoušek s Natálií Starou (SK Prosek) a Matějovi s Pájou. No a Vojta Havlíček s Káťou Koliášovou prošli přes dva zápasy až do čtvrtfinále.


Dvouhra není v poslední době doménou pardubických plejerů a tak jediným, kdo držel singlový prapor, byl Adam Burget. Bohužel olomoucký soupeř byl proti postupu z prvního kola.


Čtyřhry začaly během pátečního podvečera a nutno uvést, že byly úspěšné – a zase u toho nejlepšího výsledku byla Lucka, tentokráte v páru s Káťou Valentovou. Obě děvčata nepoznala prohru a slaví tak ultimátní výsledek v podobě mistrovského titulu v dámském deblu! Cesta to rozhodně nebyla jednoduchá, zejména třísetové bitvy s dvojicí Krulová / Maixnerová nebo finále se sestrami Šilhavými prožívala intenzivně celá hala. Gratulujeme! Z dalších výsledků deblistů stojí rozhodně za zmínku výsledek východočeského páru Petr Janoušek / Pavel Maňásek (Rychnov n. K.), kteří po jistých vítězstvích nad páry Slíva / Buček a nasazenými Louda / Viktora došli až do čtvrtfinále. Z ostatních dvojic si zápasové vítězství do statistik zapsala bohužel jen menšina, přičemž jednou došlo i na bitvu v rámci našeho oddílu (Adam Ehm proti Vojtovi).

Máme v oddíle po loňském stříbrno-bronzovém roce opět zlato z vrcholu sezóny dospělých. A rovnou tituly ze dvou disciplín!!! Opět je třeba připomenout, že tyto výjimečné výsledky nejsou samozřejmostí a o úspěších našeho oddílu vypovídá i fakt, že jsme na toto mistrovství vyslali ze všech klubů nejvíce hráčů. Važme si těchto dobrých zpráv a těšme se, doufejme, na mnoho podobných. Hráči děkují nejen věrnému fanklubu za podporu. Oddíl a fanklub děkují hráčům!

Martin J. / LK / TS

výsledky | článek na svazových stránkách | fotogalerie